Çalışma ayakta yapılmaktadır. iki ayağınızı hafifçe açarak eşit güçle dengeli olarak yere yerleştirin. Üst karın bölgenizi minik bir açıyla dışarıya, alt karın bölgenizi içeriye doğru alın. Bu durumda belinizin arka kısmında küçük dozlu bir çukurlaşma meydana gelecektir. Bu duruşun amacı, koksiks yani omurganın en alt ucunun enerjiye açık hale gelmesini sağlamak ve omurganın S duruşunu pekiştirmektir. Sonra kürek kemiklerinizi ve sırtınızı hissederek güçlendirin ve boyun omuz bölgenizi biraz salıvererek kürek kemiklerinize kendinizi taşıtın. Omuzlarınızı kontrol edin ve arkaya doğru minik bir yay çizerek yine kürek kemiklerinize doğru döndürerek göğsünüzü açık hale getirin. Bu hareketin amacı da inşirah bölgenizi açmaktır. Pek çok kişi bedenindeki bu noktayı saklayıp, içe doğru kapatmaktadır. Kambur duruş, öne doğru kapanan düşük omuzlar, kadınlarda saklanan göğüsler gibi…
Şimdi artık nefes almaya hazırsınız. İki elinizi avuç içleriyle ya da yumruk yaparak koltuk altı bitiminde yan kaburga bölgenize yerleştirin. Göğüs kafesinizi yumruğunuz ile iki yandan içeriye doğru iterek önce nefes verin. Olabildiğince uzun ve derin bir boşaltma sağlamaya çalışın. Nefes verişiniz bitince biraz bekleyerek nefes almaya başlayın ve nefes alırken yan kaburga bölgeleriniz ile yumruklarınızı dışarıya doğru itmeye çalışın. Yani kaburganız nefes alırken iki yana doğru açılmaya başlamalı. Bu sırada kalp hizasında ortadan sağ ve sol iki tarafa doğru genişleyeceksiniz. İlk denemede bu açılma olmayabilir, tekrar nefes boşaltarak içeriye doğru yumruklarınızı itin, beden kendi tepkiselliği gereği baskıyı dışarıya doğru itmeye çalışacaktır.
Bu çalışma sırasında göğsünüzün tam ortasına odaklanın ve o noktadan başlayan iki ayrı kuvveti sağ ve sol yana doğru gönderin. Burun kanallarınız da sağ ve sol yana doğru açılmaya başlayacaktır. İki ayrı yana doğru nefes alarak açılmayı başardığınızda sırtınızın da nefes alarak açıldığını farkedeceksiniz. Bu çalışmayı tam doğru yapabildiğinizde kendiniz hissedersiniz. Kaburganız nefes ile yanlara doğru genişleterek nefes alacaksınız ki, kaburganın o bölümü akciğerin açılmasını sağlamak için sabit değil açık uçlu bırakılmıştır anatomik olarak.
Bu çalışmayı yaparken eski nefes alışınız sırasında yukarıya doğru çıkan omuzlarınız artık kendiliğinden yanlara doğru açılmaya başlayacaktır ve doğru nefes alışı için bu gereklidir.
Nefesi tam sağladığınızda senkronik bir tempo ile yapmaya devam edin. Bir süre devam ettiğinizde baş dönmesi, ellerde titreme, bedende vibrasyon oluşabilir. Baş dönmesi için biraz durup bekleyebilirsiniz ama korkmadan devam ederseniz kalp bölgenizde vibrasyon-titreme başlar. Kendinizi duygusal olarak değişim içinde bulursanız sakin olun. Bu bölgeden kalp çakrasının sorumlu olduğu duygusal alanlarda bloke olduğunuz duygular içten dışarıya çıkabilir. Keder, terkedilmişlik hissi, desteksiz ve yalnız hissetme duygusu, sevilmeme duygusu, hayal kırıklıkları, geçmiş kalp kırıklıkları ile ilgili anılar ve kişiler duygularınızda ya da zihninizde belirebilir. Tam da bu sırada nefesinizin kokusu da değişir çünkü bu beden bölgesinde oksijenin ulaşamayıp toksinlerin atılamadığı hücreler olması muhtemeldir ve nefes alış verişiniz sırasında bu eski toksinleri nefes yoluyla atarsınız. Ağlama duygusu gelebilir, serbest bırakın ve ağlayın lütfen. Bu aşamaya geldiğinizde artık yumuşak bir sandalyeye oturabilir ya da uzanabilirsiniz. Bilin ki çok önemli bir açılma gerçekleşti ve kalp bölgesi blokajınızı açtınız. Ben bu duruma İnşirah diyorum.
(Kale rabbişrah lı sadrı. Ve yessir lı emrı. Vahlül ukdetem mil lisanı. Yefkahu kavlı Vec’al li vezıram min ehlı. Harune ehıy TAHA 25-30 Rabbim benim göğsümü dört yana yararak-açarak genişlet, ferahlık ver, işimi kolaylaştır, dilimdeki düğümü çöz ki anlasınlar ve Harunumu bana vezir kıl. )
Nefes Akademisi
Nesrin Dabağlar
İletişim: 0539 509 23 13
Not: Çalışma tekniklerimiz özgündür ve markamızın koruması altındadır, lütfen kaynak belirtmeden paylaşmayınız, kullanmayınız.